Kontaktannonser på nätet

Information om dejtingsajter april 2019

Tips för att skriva kontaktannonser

Av: Dejtingsajt.com

Förr var det vanligt att personer som levde ensamma fick sina kontaktannonser publicerade i tidningar och hoppades på att andra tidningsläsare skulle ta kontakt. Saker och ting har förändrats och idag förknippas kontaktannonser främst med dejtingsajter, där de kallas för dejtingprofiler. Både nu som då är det ett faktum att välskrivna kontaktannonser uppmuntrar fler personer att ta kontakt. Här är några tips för att skriva kontaktannonser.

1. Ha med en bild

Det har gjorts flera undersökningar som visar att de med bilder i sina kontaktannonser mycket oftare blir kontaktade. Därför är det nästan ett måste att ha med minst en bild i dejtingprofilen.

2. Välj ett bra användarnamn

Beroende på vilken dejtingsajt det handlar om kommer de andra singlarna antingen se ditt namn eller foto när de använder dejtingsajtens sökfunktion för att söka efter andra medlemmar. Genom om att välja ett användarnamn som säger något om dig själv, ökar chanserna för att rätt typ av singlar (för dig) klickar på det i resultatlistan.

3. Var positiv

De flesta människor attraheras av positiva personer. Detta gäller även när de läser kontaktannonser och därför är det inte speciellt lyckat att låta alltför negativ i profiltexten.

4. Skriv vilken typ av person du vill träffa

Skriver du vilken typ av person du söker, ökar sannolikheten för att "rätt" personer (som passar in på beskrivningen kontaktar dig). Detta innebär även att du kan spendera din tid på dessa.

5. Ha med lite humor

Om vi återigen relaterar till traditionella kontaktannonser, så är det kontaktannonser med lite humor som många finner mest intressanta att läsa. Vid nätdejting är det på liknande sätt, en tråkig dejtingprofil kommer att ge mindre respons.