Om gratis dejtingsajter & nätdejting

Information om dejtingsajter januari 2019

Om gratis dejtingsajter på nätet

De flesta som satt sig in lite i nätdejting har nog sett att det verkar finnas väldigt många gratis dejtingsajter. Ordet "gratis dejtingsajt" är lurigt, eftersom det finns två olika typer av dejtingsajter som båda ibland kallas för gratis dejtingsajter.

Den första typen av dejtingsajter som vi talar om här, har endast gratismedlemskap. Dessa sajter har enbart gratismedlemmar och finansireras ofta av annonsintäkter från reklam t.ex. Happypancake. Men det finns också de som går runt på att mot betalning dela med sig av användarinformation.

Den andra typen av dejtingsajter som vi talar om här, har både gratis- och betalmedlemskap (Prenumeration, Vip-medlemskap, Premium-medlemskap). Vad är skillnaden mellan dessa typer av medlemskap?

Ett gratismedlemskap på denna typ av sajter har väldigt begränsad funktionalitet och duger i princip bara till att se hur sidan är uppbyggd och vilka medlemmar som finns. Funktionerna som ingår brukar vara:

  • Bli medlem och skapa en dejtingprofil
  • Söka bland medlemmarna och läsa deras dejtingprofiler
  • Se medlemmarnas bilder, men inte om det är en matchmakingsajt
  • Om det är en matchmakingsajt, göra personlighetstestet och läsa en personlighetsanalys

Ett betalmedlemskap eller en prenumeration är nödvändig för att kunna ha kontakt och kommunicera med de andra medlemmarna.

Här på dejtingsajt.com visas dejtingsajter av båda typerna.

Till tabellen över dejtingsajter